08-42 500 500 kontor@vardsupport.se

I en artikel i Dagens Samhälle skriver Vårdförbundets ordförande Sineva Ribeiro om den stora kompetensbristen i sjukvården och om hur arbetsgivarna inte vill öka lönen utifrån ansvar, kompetens och erfarenhet, något som hon tycker är fel.  ”Vården behöver bli en attraktiv arbetsplats för vårdens ryggrad, så som barnmorskor, biomedicinska analytiker, röntgensjuksköterskor, sjuksköterskor och specialistsköterskor”, skriver hon.

Arbetsgivarna försöker enligt Ribeiro täcka upp bristen på erfarna sjuksköterskor med underläkare. ”Det finns många studier som visar att det är farligt för patientsäkerheten att byta bort omvårdnadskompetensen mot annan kompetens – den är helt enkelt inte utbytbar”, menar hon.  Andra sätt att försöka lösa problemet är att arbetsgivaren försöker förmå barnmorskor och sjuksköterskor att avstå sin rätt till vila och sammanhållen semester.

”När arbetsgivaren inte vill ge den erfarna sjuksköterskan ett rimligt lönepåslag för den erfarenhet hen har får det naturligtvis konsekvenser, exempelvis att många erfarna går till bemanningsföretag där de både får väsentligt högre lön och större makt över sin egen tid.”

Läs hela artikeln här!

Vi på Vårdsupport håller med om att kompetens, ansvar och erfarenhet bör ge en ökad lön. Vi är ett bemanningsföretag som erbjuder dig flexibilitet och rätten att bestämma över din egen arbetstid. Vi tycker det är viktigt att vår personal är nöjd och trivs på sin arbetsplats. Är du intresserad av att arbeta med oss? Då är du varmt välkommen att kontakta oss!
kontor@vardsupport.se
08-42 500 500

Svensk Vårdsupport AB

Org nr: 556809-5375
Alsnögatan 11
116 41 Stockholm

Tel. 08-42 500 500
Fax: 08-550 034 69
Email: kontor@vardsupport.se        

Du hittar oss här